Orthomoleculaire geneeskunde

Door pesticidengebruik, onrijpe pluk van groenten en fruit en verarmde land­bouw­grond bevat onze voeding tegenwoordig veel minder voedingsstoffen dan in het verleden. Daardoor kunnen we een tekort hebben aan bepaalde stoffen en dit kan zich uiten in vele lichamelijke en psychische klachten. Gelukkig is dit goed op te lossen door de juiste supplementen te gebruiken, waardoor de tekorten worden aangevuld.

Belangrijke bouwstoffen

Het lichaam gebruikt deze bouwstoffen om goed te functioneren en dit verminderd het risico op ziekte. Supplementen zijn te koop bij de drogist of natuurwinkel. Aan te raden is om niet de goedkoopste te kiezen. De beste kwaliteit is vaak iets duurder, maar beter. Suppleren van vitaminen en mineralen heeft enkel nut als het lichaam die goed kan opnemen. Daarom is het vaak nodig om de darmen eerst te reinigen en/of te herstellen.

Belang van goede voedingsstoffen

Orthomoleculaire therapie berust op het toedienen van optimale concentraties van voedingsstoffen, altijd op natuurlijke basis. Voedingsstoffen die we gebruiken zijn vitaminen, mineralen, aminozuren, essentiële vetzuren en plantenextracten. Het lichaam gebruikt die als bouwstoffen voor het behoud van een optimale gezondheid en vermindert het risico op ziekte.