Veroudering is het proces van celdegeneratie. Veroudering is een natuurlijk proces en bij de ene persoon degenereren de cellen sneller dan bij de ander. Dit heeft te maken met onze genen, maar zeker ook met onze manier van leven. Anti-aging is erop gericht ervoor te zorgen dat men minder snel degenereert. Helaas kan het verouderingsproces niet volledig worden tegengegaan, het kan wel worden vertraagd.

Celregeneratie

Optimale cel­rege­neratie is waar het om draait. De meeste supplementen, die het verouderingsproces tegengaan, zorgen ervoor dat de hormonale balans mooi in evenwicht blijft. DHEA bijvoorbeeld, is het moederhormoon van alle hormonen en zorgt voor optimalisatie van de sekshormonen. Het beschermt ook de bijnieren en zorgt voor bot- en spieropbouw. Daarnaast kan je wat doen op het gebied van celbescherming. Het middel Resveratrol beschermt DNA en gaat om die reden veroudering tegen.

Evenwichtige voeding

Een evenwichtig voedingspatroon is van groot belang. Soja is, voor de iets oudere vrouw, heel goed. Er zitten stofjes in die oestrogenen nabootsen. Om deze reden wordt soya afgeraden voor mannen en kinderen. Er zijn cremes te koop met plantaardige oestrogenen die het verouderingsproces vertragen. Zo zijn er zijn vele hulpmiddelen om je lichaam en geest zo lang mogelijk vitaal, mooi en gezond te houden. Tijdens een consult kan ik je hierover adviseren.