Darmklachten

Goedwerkende darmen zijn van groot belang voor onder andere je immuunsysteem, slijmvliezen en een gezonde hormonale balans. Klachten zoals buikpijn, obstipatie, diarree, winderigheid of een opgeblazen buik kunnen vele oorzaken hebben. Voedselovergevoeligheden, een darmontsteking of een spastische darm kunnen een oorzaak zijn, maar ook schimmels, parasieten, antibioticakuren en toxinen spelen soms een rol.

Ontlastingsonderzoek

Je kunt via de praktijk een onderzoek laten doen waarin je ontlasting geanalyseerd wordt door een laboratorium. Na 2 weken ontvang ik de resultaten van het onderzoek. Aan de hand daarvan kan zeer gericht bepaald worden welke behandeling voor jou de juiste is. De therapie kan bestaan uit een darmreinigingskuur, orthomoleculaire therapie bestaande uit enzymen, pre- en probiotica, homeopathie en een voedingsadvies.

Darmtherapie

Eventueel is het nodig om darmtherapie te ondergaan. Ik adviseer je daarover graag verder tijdens het consult. Herstel van het darmslijmvlies en het optimaliseren van voedingsstoffenopname kan enige tijd duren, omdat darmflora dus ook ongezonde darmflora, vrij stabiel is en niet zo makkelijk te beïnvloeden. Darmtherapie is daarom een traject dat enige maanden tot een jaar kan duren.