Gewrichtsklachten

Gewrichten, pezen en slijmbeurzen zijn onderdeel van het bewegingsapparaat en klachten kunnen het dagelijks leven ernstig belemmeren. Functieverlies, pijn, stijfheid, zwelling, roodheid, warmte of koude van de aangedane delen zijn vaak gehoorde symptomen. Zijn uw klachten niet het gevolg van een ongeval of over­be­las­ting, dan is het aan te raden om te laten onderzoeken of er bij u sprake kan zijn van een reumatische aandoening.

Reumatische aandoening

Als daarover uitsluitsel is, kan er op uw specifieke behoefte ingezet worden met ondersteuning van uw klachten. Mocht er sprake zijn van een reumatische aandoening dan is, op aanraden van uw arts, het gebruik van ontstekingsremmers, pijnstillers, koortsverlagers of corticosteroïden vaak noodzakelijk. U kunt zelf met het aanpassen van uw leefgewoonten de aanvallen van pijn en ontstekingen zoveel mogelijk proberen te beperken.

Mijn ondersteuning

Ik geef ondersteuning op het gebied van voedingsadviezen en pijnbestrijding. Orthomoleculaire therapie kan bestaan uit suppletie van onder andere Glucosamine, Chondroïtine of MSM. Deze middelen kunnen degeneratie van het kraakbeen vertragen en klachten verminderen. De aangedane delen kunnen worden ingesmeerd met preparaten op basis van kruiden.