Somberheid

Veel mensen ervaren tijdens bepaalde momenten in het leven stemmingswisselingen, depressieve gevoelens en neerslachtigheid. Negatieve ervaringen zijn helaas niet onvermijdelijk en kunnen een impact veroorzaken op de psychische weerstand. Het is volkomen normaal dat je je dan een periode niet gelijkmoedig of blij voelt. Het verschilt per persoon hoeveel tijd er nodig is om te herstellen van een rouwproces, schokkende gebeurtenis of een zeer stressvolle periode.

Langdurige stemmingswisseling?

Is de onrustige, angstige, verdrietige of boze stemming langdurig en wordt je ernstig belemmerd in je dagelijks functioneren? Dan is het wellicht goed om hierin ondersteuning te krijgen. Niet iedereen voelt zich voldoende gesteund door zijn omgeving. Gesprekstherapie kan je ondersteunen bij het helingsproces van bijvoorbeeld een verlieservaring of traumatische gebeurtenis. Begeleiding heeft vaak pas resultaat als je je werkelijk gehoord en begrepen voelt.

Reflectie

Zinvolle reflectie op jouw functioneren geeft inzichten waarmee je verder kunt. Heb je energie-rovende personen in je omgeving of lijkt een situatie muurvast te zitten? Er zijn strategieën om hiermee om te gaan, zodat je weer in je kracht komt te staan. De kern van je probleem aanpakken is cruciaal, kost enige tijdsinvestering, maar is een waardevolle ervaring.

Orthomoleculaire therapie

Orthomoleculaire therapie en homeopathie kunnen een gebrek aan mentale energie ondersteunen of bijdragen aan bewustzijnsvergroting, zodat je kunt werken aan psychisch herstel. Uit onderzoek blijkt dat ademhalingsoefeningen, visualisaties, Mindfulness en EFT zeer effectief zijn bij emotionele instabiliteit. Ik werk samen met een netwerk van therapeuten. Je kan eventueel doorgestuurd worden naar een behandelaar die aansluit op jouw specifieke behoefte. Ik heb mij gespecialiseerd in de begeleiding van mensen die slachtoffer zijn (geweest) van psychisch geweld.